Paveiksliukas iš jūros akmenėlių ir modelino „Angelas“

 vaiku_darbelis_is_juros_akmenuku

   Senovėje kai kurie akmenys buvo laikomi šventais. Apie juos buvo pasakojamos įvairios legendos ir padavimai. Akmuo- laimės ir vaisingumo simbolis. Buvo tikima, kad akmenys auga, gydo ir neša sėkmę.  Dar daugiau įdomybių skaitykite  „Akmuo žmogaus gyvenime“

   O vaikučiams akmenukai puiki kūrybinė priemonė iš gamtos. Ar kada mėginote surasti du visiškai vienodus akmenėlius? mums iki šiol to padaryti nepavyko. Kiekvienas jų unikalus ir savitas gamtos meno kūrinys. Iš jų vaikai gali sukurti daug gražių ir net praktiškų dalykų. Šį kartą mes gaminame paveikslėlį.

Darbeliui atlikti reikės:
– akmenukų;
– modelino;
– akrilinio  lako;
– virvės.

vaiku_darbelis_is_juros_akmenuku_1

Lipdymui naudokite plastilino lentelę ar patieskite aliuminio folijos lapelį. Paimkite gabalėlį modelino. Pirmiausia susukite jį į kamuoliuką, o tada iškočiokite maždaug 5 milimetrų storio blyną.

darbelis_is_juros_akmenuku_ir_modelino

Mintyse arba šalia ant stalo iš akmenukų sudėliokite kokį nors paveikslėlį. Dabar po vieną perkelkite juos įspausdami į blynelį. Kiekvieno akmenėlio kraštelius truputį paslėpkite šiek tiek aplinkui  mažu piršteliu stumiant molį link akmenuko.

darbelis_is_juros_akmenuku_ir_modelino_1

Pieštuku padarykite skylutes paveiksliukui pakabinti.

darbelis_is_juros_akmenuku_ir_modelino_3

Paveikslėlis iš jūros akmenėlių ir modelino jau padarytas, belieka keletą dienų palaukti kol pilnai išdžius. Jei po to koks akmenukas ir iškris, priklijuokite super glue klijais.

darbelis_is_juros_akmenuku_ir_modelino_2

Nulakuokite dirbinį blizgiu akriliniu laku. Pirmam sluoksniui pilnai išdžiuvus nulakuokite dar kartą ir dar kartą, ir dar…… Pastebėjote,  sausi akmenukai ne tokie gražūs kaip šlapi, todėl lakavimas sukuria šlapių akmenėlių efektą ir jie pražįsta gražiausiomis savo spalvomis.

darbelis_is_juros_akmenuku_ir_modelino_4

Vaikų sukurtas paveiksliukas iš jūros akmenėlių ir modelino „Angelas“

vaiku_darbelis_is_juros_akmenuku_ir_modelino

About the author

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *